Υπηρεσίες: Αντικατάσταση Λαμπήρων

Αντικατάσταση Λαμπήρων Πυράκτωσης με νέους τεχνολογίας LED

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ME LED

Οι λάμπες LED αποδεικνύονται η πιο «συναρπαστική» εναλλακτική λύση. Καταναλώνουν το ένα έκτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν οι λάμπες πυράκτωσης και διαρκούν έως και 25 φορές περισσότερο. Αντικαθιστώντας μια λάμπα πυράκτωσης των 60 Watt με μια ισοδύναμη LED, εξοικονομείτε περίπου 100 ευρώ στο κόστος ενέργειας επί του συνόλου της διάρκειας ζωής ενός καινούριου λαμπτήρα. Έτσι, το μέσο νοικοκυριό μπορεί να γλιτώσει έως και 110 ευρώ περίπου στις ετήσιες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, εάν αντικαταστήσει όλες τις λάμπες πυράκτωσης του σπιτιού με λάμπες LED.

ΛΑΜΠΕΣ  LED

Οι οικονομικές λάμπες και προβολείς LED, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για σωστό και πολύ οικονομικό φωτισμό. Μπορούν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε λάμπα και ταιριάζουν σε όλες τις βάσεις και τα ντουί. Δεν χρειάζεται αλλαγή της βάσης ή της εγκατάστασης. Απλώς ξεβιδώνεται την παλιά σας λάμπα από το ντουί και την αντικαθιστάτε με μία LED.Το 20% του ρεύματος που καταναλώνει ετησίως ένα νοικοκυριό, οφείλεται στον φωτισμό(σε μία επιχείρηση το ποσοστό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο). Με τους λαμπτήρες LED, επιτυγχάνετε μείωση στο ρεύμα για φωτισμό από 50% έως 90%.

Αλήθειες και ψέματα για τα LED

Οι λάμπες LED έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Διαρκούν 50 φορές περισσότερο από τις κλασσικές λάμπες πυρακτώσεως και 5 φορές περισσότερο από τις λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.
Η οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος φτάνει το 80%-90%
Παράδειγμα εξοικονόμησης από μία λάμπα Led
Αντικαθιστούμε λάμπα πυρακτώσεως με LED. Η πυρακτώσεως έχει ισχύ 60W και η LED με ίδια φωτεινότητα έχει ισχύ 8W. Αν κάθε μέρα την ανάβουμε 8 ώρες τότε έχουμε :
-για την λάμπα πυρακτώσεως : 60W x 8ώρες = 480Wh
-για την λάμπα LED : 8W x 8ώρες = 64Wh
Εξοικονόμηση : 87%

Ετήσια κέρδη

Η τιμή της βατώρας(Wh) που χρεώνει η ΔΕΗ μαζί με τέλη, πάγια και ΦΠΑ είναι περίπου 0,00022 ευρώ. Η ετήσια εξοικονόμηση σε χρήματα προκύπτει από την διαφορά στις ετήσιες καταναλώσεις μεταξύ LED και πυρακτώσεως δηλ :                 
(480Wh-64Wh) x 365ημέρες = 151.840Wh
Ετήσιο όφελος : 33,40ευρώ (151.840Wh x 0.00022) από μία μόνο λάμπα Led
Τα 33,40 ευρώ τα κερδίζετε από την αλλαγή μία μόνο λάμπας πυρακτώσεως 60W με λάμπα Led 8W. Το σημαντικότερο είναι πως αυτά τα χρήματα θα τα εξοικονομείτε κάθε χρόνο και για κάθε λάμπα που έχετε αντικαταστήσει.

Οι λάμπες Led έχουν χαμηλές απώλειες ρεύματος σε θερμότητα
Οι λάμπες LED  έχουν εγγύηση 2 ετών
Οι λάμπες LED έχουν μικρό χρόνο απόσβεσης

Ισχύει. Το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η λάμπα LED θα δώσει πίσω τα χρήματα που κόστισε στον ιδιοκτήτη της κυμαίνεται από 3 μήνες έως 1-1,5 χρόνο, αναλόγως της χρήσης. Η λάμπα του προηγούμενου παραδείγματος μας εξοικονομεί 33,40 ευρώ ετησίως. Το κόστος αγοράς της είναι περίπου 9-10ευρώ, άρα θα αποσβέσει σε 3 μήνες περίπου.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων

Οι λάμπες LED παράγονται σε μοντέλα για να ταιριάζουν σε όλα τα είδη ντουί ( για Ε14, Ε27, GU10, G9, G5.3 MR11, G24 (PL), ράγας, κλπ), ενώ μπορούν να αντικαταστήσουν όλους τους τύπους λαμπτήρων που υπάρχουν όπως πυρακτώσεως, εξοικονόμησης ενέργειας, φθορίου(Τ8, Τ5), σποτ(12V-220V), προβολέων ιωδίνης, high bay για υψηλές οροφές( βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, κλπ), με ανιχνευτή κίνησης και φωτός(ημέρας-νυκτός).

Οι λάμπες LED δεν «φωτίζουν» αρκετά

Δεν ισχύει. Οι λάμπες Led είναι υψηλής φωτεινότητας. Κάθε βατ(W) μίας λάμπας LED έχει 70-90 λούμεν(lm) φωτεινότητας. Από την άλλη κάθε βατ λάμπας πυρακτώσεως έχει 10-12lm.Εάν θέλουμε για παράδειγμα να αντικαταστήσουμε λάμπα αλογόνου 60W που έχει φωτεινότητα 60 x 20lm = 1200lm, πρέπει να βάλουμε λάμπα led 12-15W (15 x 80lm = 1200lm).Εάν επιλέξουμε led μικρότερη από 12W τότε είναι λογικό να μην φωτίζει αρκετά. Σημαντικό λοιπόν είναι να αγοράζουμε τις κατάλληλες λάμπες LED, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μας σε φωτισμό. Η 9W λάμπα LED είναι πιο φωτεινή από 60W κλασική λάμπα πυρακτώσεως

Οι λάμπες LED έχουν πολύ «άσπρο» φως

Δεν ισχύει. Οι λάμπες led παράγονται σε όλες τις «αποχρώσεις» του άσπρου. Οι «αποχρώσεις», ουσιαστικά είναι το ίδιο φως αλλά σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Αυτό που αποκαλούμε «ζεστό» άσπρο είναι φωτισμός με θερμοκρασία χρώματος 2700Κ-3000Κ(κέλβιν). Το λεγόμενο «κανονικό» άσπρο που μοιάζει με το φως του ήλιου ή daylight έχει θερμοκρασία 4500Κ και το πολύ άσπρο ή «ψυχρό» άσπρο έχει θερμοκρασία 6000Κ.

Οι λάμπες LED είναι πιο ακριβές;

Όχι. Τελευταία οι τιμές των  Led είναι περίπου ίδιες με τις λάμπες εξοικονόμησης. Αυτό βέβαια  τις κάνει πολύ πιο προσιτές, αν σκεφτούμε μάλιστα, πως κάνουν απόσβεση μέσα σε λίγους μήνες και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Δεν χρειάζονται προθέρμανση για να φτάσουν στην μέγιστη φωτεινότητα και δεν αργούν να ανάψουν

ΕΠΑΝΩ