Υπηρεσίες: Net Metering

H διαδικασία κατά την οποία συμψηφίζεται το ρεύμα, που παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό (ή ανεμογεννήτρια), με το ρεύμα του δημόσιου δικτύου (ΔΕΗ) που καταναλώνουμε

NET METERING

H M ENERGY  αναλαμβάνει για εσάς το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την ένταξη σας στο  νέο πρόγραμμα του Υπουργείο  για την αυτοπαραγωγή (net metering)  καθώς επίσης παρέχουμε μελετητικές  και συμβουλευτικές υπηρεσίες ώστε να έχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα με την μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας από την εγκατάσταση σας

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας ή net metering, είναι η διαδικασία κατά την οποία συμψηφίζεται το ρεύμα, που παράγεται από ένα φωτοβολταϊκό (ή ανεμογεννήτρια), με το ρεύμα του δημόσιου δικτύου (ΔΕΗ) που καταναλώνουμε. Το μέτρο του ενεργειακού συμψηφισμού, ισχύει σε πολλά κράτη του εξωτερικού.

 

Πως λειτουργεί

Τα φωτοβολταϊκά, που εγκαθιστούμε στα πλαίσια του net metering, συνδέονται με το δημόσιο δίκτυο (ΔΕΗ). Το ρεύμα που παράγουν, καταναλώνεται από τα φορτία (συσκευές) του χώρου μας και όσο περισσεύει διοχετεύεται στο δίκτυο της ΔΕΗ. Η διαφορά είναι στον συμψηφισμό της παραγόμενης ενέργειας. Στην αυτοπαραγωγή ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός. Δηλαδή ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει την ενέργεια που «δίνει» στο δίκτυο το φωτοβολταϊκό και παράλληλα την ενέργεια που «τραβάει» από το δίκτυο ο καταναλωτής. Στο τέλος κάθε μετρητικής περιόδου το ποσό της οφειλής προς την ΔΕΗ, θα ισούται με την αξία των κιλοβατώρων (kWh), που προκύπτουν από την διαφορά, ανάμεσα στην ενέργεια που «δώσαμε» και την ενέργεια που «τραβήξαμε» από το δίκτυο. Εάν η διαφορά είναι μηδενική τότε δεν θα πληρώσουμε για το ρεύμα που καταναλώσαμε. Η ισχύς των φωτοβολταϊκών πάνελ που μπορείτε να εγκαταστήσετε είναι μέχρι 10 κιλοβάτ (kW). Συνήθως εγκαθίστανται συστήματα που η ετήσια παραγωγή τους είναι κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερη, από την ετήσια κατανάλωση ρεύματος της οικίας ή της επιχείρησης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μελλοντικές προσθήκες φορτίων (συσκευών)

 

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤA ΕΞΟΔΑ ΤHΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Η ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣAΣ

ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙKO

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας (Net Metering) βρίσκεται πλέον στα χέρια νοικοκυριών και επιχειρήσεων για να δώσει τη λύση στη μείωση των λογαριασμών του ρεύματος.

To Net Metering δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια συμφωνία με την επιχείρηση ηλεκτρισμού, που επιτρέπει στον καταναλωτή να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό, για να καλύψει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΔΕΗ συμψηφίζει το ρεύμα, που παράγουν τα φωτοβολταϊκά , με το ρεύμα που καταναλώνει ο ιδιοκτήτης του φωτοβολταϊκού σε ετήσια βάση. Επιλέγοντας ένα σύστημα που θα παράγει σε ένα έτος, όση ενέργεια (kWh) καταναλώνουμε, μηδενίζουμε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όταν υπάρχει κατανάλωση-ζήτηση ενέργειας θα χρησιμοποιείται, εφόσον είναι διαθέσιμη, η παραγόμενη από το φωτοβολταϊκό ενέργεια. Αν δεν είναι αρκετή, θα αντλείται ενέργεια από το δίκτυο συμπληρωματικά. Όταν υπάρχει περίσσεια ενέργειας, διότι η κατανάλωση είναι μηδενική ή καλύπτεται ήδη από το φωτοβολταϊκό, θα διοχετεύεται προς το δίκτυο. Όταν το φωτοβολταϊκό δεν παράγει ενέργεια (πχ. νυχτερινές ώρες) η κάλυψη της κατανάλωσης θα γίνεται από το δίκυο.

Τα πλεονεκτήματα του Νet Μetering

Αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης του οικήματος . Εναρμόνιση με το νέο οικοδομικό κανονισμό Αναβάθμιση της εμπορικής αξίας του ακινήτου. Απαλλαγή από ΕΤΜΕΑΡ

Απαλλαγή από ανεξέλεγκτες αυξήσεις ρεύματος από τη ΔΕΗ. Ο συμψηφισμός είναι ενεργειακός (σε kWh) και όχι λογιστικός (σε €).

Απαλλάσσεται ο αυτό-παραγωγός από τυχόν φορολόγηση των εσόδων του από την Ηλιακή ενέργεια που παράγει (όπως συνέβαινε με τα Διασυνδεδεμένα δίκτυα)

Πως η M-Energy μπορεί να βοηθήσει με το Net Metering

Η M-Energy έχοντας κάνει εκατοντάδες εγκαταστάσεις μεγάλων φωτοβολταϊκών μονάδων σε επιχειρήσεις αλλά και εκατοντάδες μικρότερες εγκαταστάσεις σε σπίτια και οικισμούς έχει τη εμπειρία και την γνώση να σας βοηθήσει να κάνετε μεγάλη εξοικονόμιση ενέργειας μέσω Net Metering και έτσι να βάλετε περισσότερα χρήματα στον κουμπαρά σας. Πάνω απ' όλα επειδή η M-Energy νοιάζεται για το περιβάλλον φροντίζει να σας δίνει τις καλύτερες τιμές και να αυξάνει με αυτό τον τρόπο τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών σε όλη την Ελλάδα.

Τι μπορώ να κάνω για να εξοικονομίσω χρήματα;

Αν διαθέτετε χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει φωτοβολταϊκά πάνελ ελάτε σε επαφή μαζί μας για να σας καθοδηγήσουμε και να αναλάβουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στον χώρο σας ώστε άμεσα να αρχίσετε την εξοικονόμιση χρημάτων από το Net Metering

ΕΠΑΝΩ