Τα Νέα μας

Από τη σελίδα αυτή μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της M-Energy καθώς επίσης και για νέα του χώρου.

Προστατευτικό κάλυμμα λέβητα φυσικού αερίου (κουκούλα). Είναι απαραίτητο;

Προστατευτικό κάλυμμα λέβητα φυσικού αερίου. Είναι απαραίτητο;

Πώς επιτυγχάνουμε Προστασία λέβητα από την παγωνιά;

Εξωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εγκαταστάσεις μονάδων φυσικού αερίου γίνονται στο εξωτερικό του κτηρίου σε αντίθεση με άλλες χώρες του κόσμου, καθώς και σε παλαιότερες εγκαταστάσεις, όπου η γραμμή του φυσικού αερίου "μπαίνει" μέσα στο κτήριο είτε αυτό αφορά διαμέρισμα ή μικρό κτήριο, είτε μονοκατοικία. Αυτό γίνεται λόγω της εναρμόνισης με τους κανόνες προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το φυσικό αέριο.

Βέβαια με αυτό τον τρόπο αλλάζει η εξωτερική μορφή του κτηρίου έχοντας σωληνώσεις αερίου, μονάδες λεβήτων φυσικού αερίου και καπνοδόχους εξωτερικά, αλλά έτσι υπάρχει η δικλείδα ασφαλείας από μια έκρηξη ή εισπνοή φυσικού αερίου από τους χρήστες. Σε περίπτωση που έχουμε κάποια διαροή φυσικού αερίου, το αέριο θα διοχετευθεί στο εξωτερικό περιβάλλον και θα μειωθεί ο κίνδυνος εισπνοής του ή ακόμη και μια ενδεχόμενης έκρηξης.

Προβλήματα λέβητα από την παγωνιά.Κάλυμμα λέβητα φυσικού αερίου ανοιχτό

Μπορεί από την μια μεριά λοιπόν οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου να είναι πιο ασφαλείς αλλά από την άλλη υπάρχει το μειονέκτημα ότι τους χειμερινούς μήνες ο λέβητας φυσικού αερίου μας ενδέχεται να παγώσει και όχι μόνο να μην λειτουργεί αλλά να σπάσουν και οι σωληνώσεις ή το καζάνι του καταστρέφοντάς τον. Μέσα στο λέβητα υπάρχει ένα μικρό καζάνι που περιέχει νερό το οποίο ζεσταίνεται και κυκλοφορεί στα σώματα / πάνελ που υπάρχουν μέσα στον χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε. Κατά την διάρκεια της λειτουργίας του λέβητά μας και σε θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές το νερό αυτό κυκλοφορεί και δεν υπάρχει περίπτωση να παγώσει είτε στο καζάνι του λέβητα είτε στις σωληνώσεις που τροφοδοτούν τον λέβητα με νερό. Στην περίπτωση που σταματήσει να κυκλοφορεί λόγω παύσης λειτουργίας του λέβητα ή λειτουργίας σε χαμηλή θερμοκρασία χώρου είναι σίγουρο ότι θα παγώσει και λόγω της διόγκωσής του θα σπάσει το καζάνι και τους γύρω σωλήνες. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία κυμαίνεται από -5 έως -7, το νερό στο εσωτερικό του λέβητα (όπου οι σωληνώσεις είναι αμόνωτες) μπορεί να παγώσει σε λίγες μόνο ώρες. Θα πρέπει λοιπόν ακόμη και κατά την εγκατάστασή του να εξασφαλίσουμε ότι η λειτουργία του τους χειμερινούς μήνες όταν η θερμοκρασία πέφτει και κάτω από το μηδέν δεν θα επηρεαστεί από το κρύο. Δεν έχει σημασία αν ο λέβητάς μας λειτουργεί έστω και στο χαμηλό, όπως πολλοί λένε, οι σωληνώσεις που υπάρχουν μέσα του είναι ακάλυπτες και σε μικρές χρονικές παύσεις λειτουργίας του ενδέχεται να παγώσει. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος για να προφυλάξουμε τον λέβητά μας από τα κρύα του χειμώνα είναι να του φορέσουμε κουκούλα!

Προστασία λέβητα από την παγωνιά με κάλυμμα λέβητα φυσικού αερίου.

Υπάρχουν δύο τύποι προστατευτικών καλυμμάτων για λέβητες φυσικού αερίου. Το μεταλλικό κάλυμμα που αποτελεί μόνιμη εγκατάσταση μονωτικών μεταλλικών πάνελ γύρω από το σώμα του λέβητα και η λύση της κουκούλας λέβητα φυσικού αερίου που μπορεί να βγαίνει όταν δεν την χρειαζόμαστε. Και οι δύο λύσεις είναι αξιόπιστες και προστατεύουν τον λέβητά μας από την παγωνιά. Οι κύριες διαφορές τους είναι το κόστος ή ευκολία χρήσης και ο χώρος που θα χρειαστεί να καταλάβουν. Το προστατευτικό κάλυμμα πιάνει λιγότερο χώρο, έχει φυσικά μικρότερο κόστος και μεγαλύτερη ευκολία στην χρήση, γι' αυτό το προτιμάμε σε σχέση με το μεταλλικό όπου δεν είναι πάντα εύκολη η εγκατάστασή του λόγω του χώρου που καταλαμβάνει.

Πλεονεκτήματα κάλυμμα λέβητα (κουκούλα λέβητα) φυσικού αερίου από την παγωνιάΚάλυμμα λέβητα φυσικού αερίου κλειστό

Η M-Energy έχει εξασφαλίσει για εσάς την ιδανική λύση της κουκούλας / προστατευτικό κάλυμμα για τον λέβητα φυσικού αερίου σας που έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

1. Το κάλυμμα προστατεύει καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου το λέβητα, τη συνδεσμολογία και τις βάνες από παγετό και καιρικές συνθήκες.4

2. Ο λέβητας και οι σωληνώσεις του παραμένουν καινούριες μια που δεν έχουν επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

3. Με την κουκούλα λέβητα επιτυγχάνουμε την εξοικονόμηση καυσίμου λόγω μηδενικών απωλειών θερμότητας του λέβητα στο περιβάλλον.

4. Για να αντέχει στον χρόνο είναι κατασκευασμένο από πιστοποιημένο ανεξίτηλο και άκαυστο υλικό γαλλικής προέλευσης με ενδιάμεσο πιστοποιημένο πετροβάμβακα.

5. Η τοποθέτησή του μπορεί να γίνει από τον καθένα μια που είναι πολύ εύκολη γιατί δεν χρειάζεται τρύπημα στον τοίχο όπως κάποιο μεταλλικό ερμάριο και χάρη στους ενσωματωμένους μαγνήτες που εφαρμόζουν τέλεια πάνω στο λέβητα αερίου σας.

6. Το ειδικό άνοιγμα που έχει στο μπροστινό μέρος του κάνει την πρόσβαση στον λέβητα πολύ εύκολη ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος και η συντήρησή του πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζεται να αφαιρεθεί. Έτσι πλεονεκτεί σε σχέση με τα μεταλλικά ερμάρια όπου, για να κάνουμε την συντήρηση του λέβητα, μπορεί να χρειαστεί να τα αφαιρέσουμε από τον τοίχο για να έχουμε πρόσβαση σε πλαϊνές ή πίσω σωληνώσεις.

Απαραίτητη η χρήση καλύμματος λέβητα φυσικού αερίου.

Το πρόβλημα με το πάγωμα του λέβητα φυσικού αερίου είναι πολύ σοβαρό μια που μπορεί εκεί που τον χρειαζόμαστε περισσότερο να μας εγκαταλείψει. Όταν οι εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή και χρειαζόμαστε άμεσα θέρμανση μέσα στο σπίτι μας δεν θα μπορέσουμε να το θερμάνουμε ούτε με κλιματισμό μια που η απόδοσή του θα είναι πολύ χαμηλή. Θα είναι πολύ κρίμα να μην μπορούμε σε μια παγωνιά να έχουμε την ζέστη που μας εξασφαλίζει το φυσικό αέριο. Επιπρόσθετα μια εγκατάσταση φυσικού αερίου μπορεί να κοστίσει από 1500 μέχρι και αρκετές χιλιάδες ευρώ ανάλογα με το μέγεθος αλλά και το είδος της. Είναι κρίμα λοιπόν να αφήσουμε τον λέβητά μας να παγώσει και να καταστραφεί. Έτσι η προμήθεια μιας κουκούλας λέβητα ή αλλιώς ενός καλύμματος λέβητα φυσικού αερίου είναι απαραίτητη. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τα καλύμματα που διαθέτουμε καθώς και για τις προσφορές και τις προνομιακές μας τιμές!

 

ΕΠΑΝΩ